
صمد حمزهای در نخستین نشست تخصصی بررسی آلودگی زیست محیطی دریا، اظهار داشت: کاهش اکسیژن در مناطق ساحلی به دلیل افزایش ورود پساب فاضلاب و مواد آلی حاوی فسفر و نیتروژن به وجود میآید که از این نظر شهر بندرعباس در میان تمام شهرهای حاشیه خلیجفارس بیشترین پتانسیل تولید مناطق مرده را دارد.
وی افزود: مناطق مرده دریایی یا مناطق هیپوکسیکی (کم اکسیژن) مناطقی در اقیانوسهای جهان و دریاچههای بزرگ هستند که در آنها اکسیژن مورد نیاز برای حمایت از زندگی دریایی به ویژه در عمق پایین و نزدیک به پایین آب وجود ندارد.
رئیس مرکز اقیانوس شناسی خلیج فارس گفت: این پدیده در اثر افزایش آلودگیهای مواد آلی بیش از توان ترمیم دریا در نتیجه فعالیتهای بشری و یا عوامل طبیعی دیگر به وجود میآید.
به گفته حمزه ای مطالعات دورهای کشتی تحقیقاتی کاوشگر خلیج فارس در آبهای خلیجفارس و دریای عمان نشان میدهد که مناطق مرده دریایی در دریای عمان در حال افزایش است.
وی افزود: کاهش شدید اکسیژن در اعماق زیر 50 متری در دریای عمان، شرایط حیات را در اعماق این دریا به شدت کاهش داده و این کاهش اکسیژن به دلایلی مانند افزایش لایهبندی ستون آب و تاثیرات گرمایش جهانی بر دریاها و اقیانوسها به وجود آمده که منجر به کاهش حلالیت اکسیژن در آب دریا شده است./ فارس |