خبر هرمزگان- به دنبال آلودگی شدید هوا در بندرعباس و دیگر شهرهای استان خبر هرمزگان اکتفا به اطلاعیه های رسمی را کافی ندانست و در این زمینه پیگیری های ویژه از مدیریت بحران استانداری و دانشگاه علوم پزشکی هرمزگان را آغاز کرد.
مدیرکل مدیریت بحران استانداری هرمزگان در این باره گفت: بر اساس پیشبینی هواشناسی شرایط رو به بهبود است و تا اوایل صبح فردا میزان آلایندگی به سطح پایینی رسیده و فردا ظهر نیز این توده گرد و غبار از استان خارج می شود.
مهرداد حسن زاده دلیل تصمیم تعطیلی فردا سه شنبه برای مراکز آموزشی را فراهم کردن فرصت نظافت اعلام و اضافه کرد: بر اساس شاخص میزان آلایندگی، تعطیلی ضرورتی نداشت اما با توجه به آماده نبودن این مراکز به لحاظ شرایط محیطی، فرصت نظافت و همچنین آسیب پذیری دانش آموزان، تصمیم بر تعطیلی گرفته شد.
وی در پاسخ به این پرسش که آیا این میزان از آلایندگی که امروز شاهد آن بودیم برای سلامت کارمندان و شهروندان خطرآفرین نبود که برای این گروه تعطیل اعلام نشد، تصریح کرد: به هر حال شرایط دانش آموزان حساس تر است و آسیب کمتری متوجه کارمندان است، به همین دلیل به کارمندان توصیه کردیم با رعایت اصول بهداشتی و مراقبت های لازم به سرکار بروند.
وی اضافه کرد: برابر آیین نامه ها تصمیم بر تعطیلی منحصراً بر این است که آلودگی و متوسط شاخص های کیفی در یک سطح مشخص که خطرآفرین است در ۲۴ ساعت استمرار داشته باشد، نه لحظه ای.
به گفته حسن زاده؛ تعطیل کردن واحدهای اداری با توجه به شرایط خاص استان می تواند بازتابهایی نیز داشته باشد و موجب نارضایتی شهروندان شود، لذا کارگروه با در نظر گرفتن جمیع جهات، تصمیم لازم را گرفته و اعلام نظر میکند.
مدیر کل مدیریت بحران استانداری هرمزگان در پایان گفت: کمیته اضطرار آلودگی هوا تصمیم خود را بر اساس پیش بینی هواشناسی، نظر محیط زیست و انطباق آنان با تداوم ۲۴ ساعته شاخصهای خطرآفرین (بالای۳٠٠ ) اتخاذ می کند.
*این در حالیست که مدیرکل محیط زیست هرمزگان روز دوشنبه شاخص آلایندگی لحظه ای را 517 اعلام کرد و شهروندان شاهد تداوم آلودگی شدید بودند.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی هرمزگان: *تصمیم گیرنده استانداری است
رییس دانشگاه علوم پزشکی هرمزگان نیز در گفت و گوی اختصاصی با خبر هرمزگان اظهار داشت: کمیته کارگروه اضطرار آلودگی هوا که به ریاست استاندار یا معاون عمرانی استانداری تشکیل میشود تصمیم گیرنده نهایی است و دانشگاه علوم پزشکی فقط به عنوان عضو در این کارگروه حضور دارد و دبیرخانه آن نیز بر عهده اداره کل محیط زیست است.
دکتر پژمان شاهرخی افزود: آنچه مبنای تصمیم گیری است استمرار و تداوم وضعیت خطرناک است که بر اساس اعلام اداره کل محیط زیست در خصوص میزان غلظت آلایندهها اتخاذ می شود.
وی در پاسخ به این پرسش که نظر تخصصی دانشگاه علوم پزشکی به عنوان متولی سلامت در خصوص میزان آلایندگی امروز و ارتباط آن با سلامت شهروندان چیست، تصریح کرد: دانشگاه در خصوص آلودگی هوا و مخاطرات آن تابع نظر کارگروه کمیته اضطرار آلودگی هواست.
وی با اذعان بر اینکه شاخص ۳۰۰ آلودگی که عدد خیلی خطرناک است امروز در استان رخ داد، گفت: البته این شاخص برای لحظاتی بود و آنچه ملاک است تداوم و استمرار این عدد است که اتفاق نیفتاد.
به گفته شاهرخی، متناسب با این شرایط اقداماتی انجام شد، معاونت بهداشتی دانشگاه هشدارهای لازم را صادر کرد و معاونت درمان نیز به همه مراکز درمانی اعلام کرد آمادگی کامل را داشته باشند، برای گروههای حساس نیز که بیماری زمینهای دارند *تاکید کردیم که با موافقت رئیس دستگاه نسبت به دورکاری کارمندان موافقت شود که این اقدام بر اساس خود اظهاری کارمندان انجام شده است.
معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی هرمزگان نیز با بیان اینکه هم اکنون ظرفیت بخش عفونی بیمارستان شهید محمدی تکمیل است و هیچ تخت خالی موجود نیست، اظهار کرد: سایر بیمارستان ها شرایط بهتری را دارند.
دکتر آرش رحیمی جمع بندی و ارائه آمار مراجعان ناشی از آلودگی هوا را به فردا موکول کرد و گفت: در حال جمع آوری آمار از همه مراکز درمانی دولتی، خصوصی و نظامی هستیم و فردا اعلام خواهد شد.
وی تاکید کرد: ذکر این نکته ضروریست که آلودگی هوا صرفاً مرتبط با بیماریهای تنفسی نیست و عوارض آن برای همه بیماریهای مزمن خطرآفرین است و در افزایش مراجعات تاثیر دارد.